Prečo sú okuliare Oakley najlepšie na trhu?
09.02.2021

Prečo sú okuliare Oakley najlepšie na trhu?

Ikonické lyžiarske a cyklistické okuliare značky Oakley dnes pozná skoro celý svet. Oakley nie je len o okuliaroch, zmenil životný štýl mnohých ľudí a cielene spolupracuje so známymi športovcami. V súčasnosti vyrába napríklad športové hodinky, obuv, oblečenie, ale aj batohy, či prilby.

Oakley od histórie po súčasnosť
Technológie a vývoj Oakley
Oakley v súčasnosti
Súhrn najlepších technológií od Oakley

Oakley od histórie po súčasnosť

Píše sa rok 1975 a vo svoje garáží James Jannard premýšľa o svojej budúcej 300 dolárovej investícií. Zakrátko príde z nápadom na značku “The Oakley Grip”. Začína s vývojom špeciálnych úchytov pre motocykle, ktoré začína ponúkať na motorkárskych podujatiach po celej Kalifornií. Jeho gripy boli úplne odlišné od konkurencie, ako materiálovo, tak aj kvalitatívne. Jamer materiál rýchlo vylepšuje a začína s výrobou ušných chráničov a okuliarov. Postupne začal s produkciou rukavíc, chráničov lakťov, chráničov brady pre BMX a motokrosových jazdcov.

V roku 1980 uviedol James na trh novú radu okuliarov O-Frame. Značka si získava čoraz väčšie uznanie a priazeň v športovom svete. O necelé 3 roky neskôr prichádza s prvými lyžiarskymi okuliarmi a o rok neskôr s cyklistickými okuliarmi. V roku 1995 získala spoločnosť kontrakt na 230 miliónov dolárov. O rok neskôr sa musel Oakley popasovať s prvým veľkým cenovým sporom s talianskou značkou Loxottica. Ihneď klesla hodnota Oakley o 33 % na čo reagovali aj svetové burzy. V roku 2004 podpísali so spoločnosťou Fox Racing štvorročný kontrakt na vývoj úplne nových skiel, ktoré mali byť doterajším technologickým prevratom. Jannard toho roku kúpil až 63 % podiel akcií spoločnosti Oakley, čím sa stáva súčasne aj väčšinovým akcionárom.

Od roku 2006 prešla spoločnosť Oakley mnohými zmenami. Spoločnosť Luxottica odkúpila Oakley za 2.1 miliárd dolárov. Koncom roka 2017 založiť zakladateľ James Jannard spoločnosť Red Digital Cinema. Neskôr bola Luxottica kritizovaná za porušovanie protimonopónych zákov.

Oakley sa podieľal na záchrane 13-tich baníkov, ktorí zostali uväznený 10 týždňov v čilskej bani v roku 2010, tým že daroval vyslobodeným baníkom 35 párov špeciálnych športových okuliarov Oakley Radar šitých na mieru. O dva roky neskôr sponzorovala členov amerického olympijského tímu.

Oakley od histórie po súčasnosť

Technológie a vývoj Oakley

Väčšina technologických návrhov a módnych kúskov spoločnosti Oakley bola vyvinutá za veľkej pomoci športovcov v teréne ako aj v extrémnych podmienkach. V súčasnosti dodáva značka okuliare ozbrojeným zložkám, policajtom a vojakom. Oakley M Frame poskytuje dokonalú ochranu očí a tváre v náročných podmienkach. Špeciálne šošovky so zakrivením poskytujú jasnejšie videnie počas pretekov, čo využili aj jazdci na Tour De France. Okuliare Eyeshades v minulosti vyhľadávali jazdci ako Lance Armstrong, Scott Tinley, Mark Allen a Greg LeMond.

Za značkou stojí tiež špeciálne vznášadlo, ktoré bolo vyrobené pre marketingové účely v spolupráci s profesionálnymi golfitami, medzi nim aj Bubba Watson. Vznášadlo malo nahradiť konvenčné golfové vozíky.

Top technológie a vývoj značky Oakley

Oakley v súčasnosti

Oakley aktuálne pracuje na vývoji ďalších technológií, ktoré zlepšia vlastnosti okuliarov. V súčasnosti v ponuke nájdete šošovky z HDO (High Definition Optics) pre ostrejšie a jasnejšie videnie. Polarizačné šošovky blokujú odlesky spôsobené slnkom a pohlcujú škodlivé ultrafialové žiarenie. Oakley disponujú širokou škálou tónovaných šošoviek na zlepšenie vnímania hĺbky. Fotochromatické šošovky sa automaticky stmavujú a zosvetlujú vplyvom zmeny aktuálnych svetelných podmienok. Všetky okuliare sú štandardne vybavené vysokou UV ochranou, ochranou proti nárazu, poškriabaniu, kompatibilitu s dioptrickými okuliarmi a hydrofóbnu ochranu pred vlhkosťou či vodou.

Súhrn najlepších technológií od Oakley

  • Prizm - je exkluzívna technológia šošoviek navrhnutá na zvýšenie farebnosti a kontrastu pre zobrazenie detailov.
  • Prizm Polarized - šú špeciálne sklá, ktorá sa vyznačujú vylepšenými výhodami technológie šošoviek Prizm, ako je napríklad zlepšený kontrast a výhody filtrácie bez oslnenia.
  • High Definition Optics - je patentovaná optika High Definition Optics (HDO), ktorá eliminuje skreslenie, aby vám poskytla jasnejšie, ostrejšie a presnejšie videnie.
  • O Matter - materiál poskytuje odolnosť a pohodlie pri celodennom nosení.
  • Unobtainium - sú pohodlné nosné podložky, ktoré pomáhajú udržiavať okuliare bezpečne na svojom mieste.
  • Authentic Prescription - sú špeciálne šošovky pre športovcov všetkých úrovni.
  • Eye Jaket Redux - je vzhľad inšpirovaný revolúciou vo vzhľade z roku 1994.
  • Polarized Iridium - polarizačná šošovka Iridium.
  • M2 Frame - je špeciálny tvar rámu športových okuliari navrhnutý pre cyklistov.
  • Radar - kombinuje technológie za posledných 10 rokov vyvinuté za pomoci profesionálnych športovcov.
  • Ridgelock - predstavuje rýchlu a ľahkú výmenu šošoviek na lyžiarskych okuliaroch.
  • Prizm Snow - exkluzívna technológia navrhnutá tak, aby vám pomohla vidieť kontrast na horách, v rôznych náročných svetelných a snehových podmienkach.

Technológia Oakley Prizm - Leto

Spoločnosť Oakley sa v súčasnosti rozšírila na 110 krajín po celom svete a získala takmer 600 obchodných partnerov. Jej cieľom je uspokojiť všetky problém a náročné požiadavky zákazníkov. Špičkové funkcie sú samozrejmosťou a vývoj ide stále dopredu. Preto pri hľadaní ideálnych okuliarov experimentujte s tvarmi rámov, farbami šošoviek a vzhľadom.

Technológie Oakley Prizm - Zima

Ak vás článok o spoločnosti Oakley zaujal, tak si určite prečítajte návod ako vybrať lyžiarske alebo snowboardové okuliare, prípadne ďalšie:

Tím Najšport